7 თებერვალს ქუთაისში, რესტორან "პალატში", მსოფლიო კულინარიული გიდის - “გო ე მიო”-ს (Gault & Millau) გაცნობითი ვახშამი გაიმართა.
ვახშამზე წარმოდგენილი იყო “გო ე მიო”-ს ახალგაზრდა შეფ-მზარეულების მიერ შექმნილი კერძები:
ტკბილი გოგრის მილფეი, იმერული ტონებით - დადუნა ღლონტი (რესტორან „შუშაბანდის“ ბრენდ შეფი).
შებოლილი ორაგული ავოკადოთი და მაისის თაფლით - ვახო გობეჯიშვილი (რესტორან „ბიოლის“ შეფი).
ფრინველის ღვიძლი შავი ქლიავით, როზმარინით, ჭაჭაში დავარგებული - გრიგორი სამგინი (რესტორან „მანუს“ ბრენდ-შეფი).
იმერული წიწილი სტაფილოს პიურეთი და წითელი ბულგარულის სოუსით - ალექსი ნათაძე („რამადა ენკორი“-ს შეფი)
დესერტი - იმერული ჩაროზი
ვახშამს სტუმრებთან ერთად, ქუთაისის საზოგადოების წარმომადგენლები, ადგილობრივი ხელისუფლების მაღალჩინოსნები და ჟურნალისტები ესწრებოდნენ.
რესტორან პალატს “გო ე მიო”-ს ბანერი გადაეცა.
სპონსორები Best Western Kutaisi • ბესთ უესთერნ ქუთაისი, Palaty / პალატი, გასტრონომიული ტურიზმის ბიზნეს ასოციაცია, ქუთაისის და იმერეთის ტურიზმის ცენტრი Tourism Center of Kutaisi and Imereti
ფოტოჟურნალისტი მინდია ჩარქსელიანი