ინგრედიენტები:
ქათამი - 700 გრამი
ნახევარი ლიმონი
თაფლი - 1-2 სუფრის კოვზი
მარილი გემოვნებით
შავი და წითელი დაფქული წიწაკა გემოვნებით
არაჟანი 2 სუფრის კოვზი
მომზადების წესი:
ლიმონი დიდ ნაჭრებად დაჭერით. თაფლი გაადნეთ თხევადი მასის მიღებამდე. ქათამი დაამარილეთ, წაუსვით წიწაკა, დაასხით თაფლი და დაამატეთ ლიმონი. კარგად აურიეთ, მაქსიმალურად გამოწურეთ ლიმონი. ასეთ მდგომარეობაში დატოვეთ 40 წუთის განმავლობაში.
ამ დროის გასვლის შემდეგ, ამოიღეთ ქათმის ნაჭრები მარინადიდან და გადადეთ ფორმაში. მარინადი არ დაასხათ ! დაადეთ ლიმონის ნაჭრები და წაუსვით არაჟნის ნაწილი. შედგით ფორმა 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.
იგი 20 წუთის მანძილზე დატოვეთ 200 გრადუსზე, შემდეგ კიდევ 20 წუთის მანძილზე 175 გრადუსზე. არ დაგავიწყდეთ, რომ შესაძლოა არაჟანი დაიწვას, ამიტომ კარგი იქნება ფორმას ფოლგით თუ დაფარავთ.