დაისვენე კურორტ ახალდაბაში
დაისვენე სასტუმრო „ლუტრეზიში“
სპონსორი: PSnewsGE
ქართული კულტურა
ღვინის დამზადების უძველესი ქართული მეთოდი იუნესკოს კულტურული მემკვიდრეობის ნუსხაში შეიტანეს
ავტორი: PS („პოსტსკრიპტუმი“)
2013/12/06 12:47:43

დიდ თიხის ქვევრებში ღვინის დამზადების უძველესი ქართული მეთოდი იუნესკოს არამატერიალური კულტურული მემკვიდრეობის ნუსხაში შეიტანეს, ამის შესახებ საქართველოს კულტურის სამინისტრო ავრცელებს ინფორმაციას.

 

სპეციალისტების შეფასებით, ქვევრში ღვინის მომზადების წესს ანალოგი არ გააჩნია მსოფლიოში. ეს არის ღვინის დამზადების ეკოლოგიურად სუფთა და ნატურალური მეთოდი, რომელიც აღიარებულია საუკეთესო ღვინისწარმოების ტექონლოგიად.


ქვევრი – თიხის ჭურჭელი, უძველესი დროიდან გამოიყენება კავკასიის ყველა ღვინისმწარმოებელ რაიონში, ღვინის დამზადებისა და შენახვისათვის. ქვევრს მიწაში ფლავენ, ასხამენ შიგ ღვინოს, მჭიდროდ ახურავენ თავს სპეციალური, აყალო მიწით ან თიხით.


იუნესკოს კულტურული მემკვიდრეობის ნუსხაში ამ დღეებში ასევე შეიტანეს ტრადიციული იაპონური სამზარეულო.

 

 წყარო: apsny.ge

'.$TEXT['print'].'
სულ ნანახია - 8060
სხვა ამბები
ბოლოს იხილეს
დამზადებულია Pro-Service -ის მიერ
© PSnews 1995 - 2024 საავტორო უფლებები დაცულია