სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრმა 2011 – 2013 წლებში სხვადასხვა ტიპის ძეხვეულის, შებოლილი ხორცპროდუქტებისა და კარაქების შემოწმების შედეგები გამოაქვეყნა. მასალაში გაეცნობით, ხორცის რომელი პროდუქტებია კოლიბაქტერიებით დაბინძურებული.
2013 წლის 16 იანვარი - ნიკორას მოხარშულ შებოლილი ძეხვი სალიამი - მიკრობიოლოგიური მახასიათებლები ნორმაშია;
2012 წლის 10 დეკემბერი - „კორიდას“ სოსისი დიდ დიღომში - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2012 წლის 22 ნოემბერი - „ვაკის“ სოსისი იოლი-გასტრონომიიდან - - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2012 წლის 22 ნოემბერი - გუდვილის სოსისი ივერია საქონლის (ვაკის გუდვილიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 22 ნოემბერი - გუდვილის სოსისი ივერია შერეული (ვაკის გუდვილიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 19 ნოემბერი - ნიკორას სოსისი ივერია (მაღაზია ”პიზა”-დან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 19 ნოემბერი - ნიკორას სოსისი რძიანი სასკოლო (ნიკორას საფირმო მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 19 ნოემბერი - ნიკორას სოსისი რძიანი (ნიკორას საფირმო მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 19 ნოემბერი - ვაკის სოსისი საბავშვო (ვაკის ხორცპროდუქტების საფირმო მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 2 ნოემბერი - ვაკის მოხარშული ძეხვი საექიმო (ვაკის ხორცპროდუქტების საფირმო მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2012 წლის 2 ნოემბერი - ვაკის სოსისი ფრანკფურტერი (ვაკის ხორცპროდუქტების საფირმო მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 24 ოქტომბერი - გუდვილის სოსისი საბავშვო - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 22 ოქტომბერი - ლიდერფუდის სოსისი სასკოლო (გორის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 10 ოქტომბერი - სოსისი თბილისური (ვარკეთილი-3-ის პირველი მიკრორაიონის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2012 წლის 26 სექტემბერი - კორიდას რძიანი სოსისი (თემქის „ახალი უნივერსამიდან“) - კოლიბაქტერიული დაბინძურება არ აღმოჩნდა;
2012 წლის 20 სექტემბერი - ზეიკიძის სერვილადი (ფონიჭალის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია; ნიტრიტების შემცველობა დაშვებულის ზედა ზღვარზეა;
2012 წლის 10 ივლისი - შინჰოფერის სოსისი ფრანკფურტერი (შინჰოფერის საფირმო მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 10 ივლისი - შინჰოფერის ძეხვი ალმო ექსტრა (შინჰოფერის საფირმო მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 13 ივნისი - ვაკის ივერია სოსისი სპეცი (დიღმის მასივის მე-4 კვარტლის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2012 წლის 13 ივნისი - ვაკის სოსისი ივერია (ვაკის ხორცპროდუქტების საფირმო მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2012 წლის 13 ივნისი - ვაკის სოსისი საბავშვო (ვაკის ხორცპროდუქტების საფირმო მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2012 წლის 7 მაისი - ნიკორას ასაწონი შებოლილი ნეკნები (ხომლელის #1-ში მდებარე ნიკორას მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 22 მარტი - ვაკის ივერია სოსისი სპეცი (დიღმის მასივის მე-4 კვარტლის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2012 წლის 31 იანვარი - ნიკორას შებოლილი სკუმბრია ვაკუუმ-შეფუთვაში (გლდანში მდებარე ”ნიკორას” მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2012 წლის 25 იანვარი - ლიდერფუდის ბავარიული სოსისი (ვარკეთილი-3-ის პირველი მიკრორაიონის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 25 იანვარი - ნიკორას სარდელი (თემქის „ახალი უნივერსამიდან“) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 25 იანვარი - მითანას ივერია სოსისი (თემქის ”ახალი უნივერსამიდან”) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2012 წლის 9 იანვარი - შებოლილი „სიომგა“ (ვაშლიჯვარში მდებარე მაღაზია ”ვაკიდან”) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2011 წლის 12 დეკემბერი - ცივად შებოლილი სკუმბრია (მაღაზია ”აკვარიუმიდან”) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2011 წლის 12 დეკემბერი - ცხლად შებოლილი ორაგულის ხერხემალი (მაღაზია „აკვარიუმიდან“) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით და სტაფილოკოკით;
2011 წლის 12 დეკემბერი - ცივად შებოლილი სათალი „მასლიანკა“ (მაღაზია „აკვარიუმიდან“) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2011 წლის 16 ნოემბერი - მითანას ივერია სოსისი (მაღაზია „სმარტიდან“) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2011 წლის 21 ოქტომბერი - ლიდერფუდის ლორი ვაკუუმ-შეფუთვაში (თემქის მე-11 მიკრორაიონის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2011 წლის 21 ოქტომბერი - ავსტრიული წარმოების შებოლილი ძეხვი „კაბანოსი“ (გოგებაშვილის ქუჩაზე არსებული პოპულის მაღაზიიდან) - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია;
2011 წლის 21 ოქტომბერი - იტალიური წარმოების მოხარშული ძეხვი „მორტადელა“, მაღაზიის მიერ დაფასოებული (გოგებაშვილის ქუჩაზე არსებული „პოპულის“ მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2011 წლის 20 ოქტომბერი - „ლიდერფუდის“ ბავარიული სოსისი (ვარკეთილი-3-ის პირველი მიკრორაიონის ერთ-ერთი მაღაზიიდან) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2011 წლის 20 ოქტომბერი - ნიკორას სარდელი (თემქის „ახალი უნივერსამიდან“) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით;
2011 წლის 20 ოქტომბერი - „მითანას“ ივერია სოსისი (თემქის „ახალი უნივერსამიდან“) - დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით.
კარაქების შემოწმების შედეგები, 2011-2013
2012 წლის 25 დეკემბერი, სოფლის კარაქი „შირაქის ეკოპროდუქტების“ ჯიხურში, რძის ცხიმის შემცველობა ცხიმოვან ფაზაში 98,8%, მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია.
2012 წლის 12 სექტემბერი, კარაქი „ანკორი“, პროდუქტი ამძაღებული აღმოჩნდა. მაღაზიამ ამოიღო პროდუქტი გაყიდვიდან.
2012 წლის 2 მაისი, გერმანული ასაწონი კარაქი ე.წ „დიდუბის მაცივარში“, რძის ცხიმის შემცველობა ცხიმოვან ფაზაში 91,7%;
2012 წლის 2 მაისი, კარაქი "ვალიო" 82%, რძის ცხიმის შემცველობა ცხიმოვან ფაზაში 95,8%;
2012 წლის 2 მაისი, კარაქი "პრეზიდენტი 82%", რძის ცხიმის შემცველობა ცხიმოვან ფაზაში 97%;
2012 წლის 20 აპრილი, ასაწონი კარაქები ბათუმის ერთ-ერთ მაღაზიაში, რძის ცხიმის შემცველობა ცხიმოვან ფაზაში 11,2%. მაღაზიას გაეგზავნა თხოვნა, არ გაყიდოს პროდუქტი „კარაქის“ დასახელებით. მაღაზიამ გვაცნობა, რომ გამოცვალა პროდუქტი;
2012 წლის 27 მარტი, სამგორის „ნაღების კარაქი 82,5%“ (ერთობლივი შესყიდვა-შემოწმება მეწარმის მოთხოვნის საფუძველზე) რძის ცხიმის შემცველობა საერთო ცხიმებში 91,3%;
2012 წლის 26 მარტი, სანტეს „კარაქი ექსტრა 82,5%“, რძის ცხიმის შემცველობა საერთო ცხიმებში 27,1%, მეწარმეს გაეგზავნა თხოვნა შეცვალოს პროდუქტის დასახელება;
2012 წლის 26 მარტი, „ნაღების კარაქი 82% შატილი“, რძის ცხიმის შემცველობა საერთო ცხიმებში 99,3%;
2012 წლის 21 თებერვალი, სამგორის „ნაღების კარაქი 82,5%“, რძის ცხიმის შემცველობა ცხიმოვან ფაზაში 50,8%, მეწარმეს გაეგზავნა თხოვნა, შეცვალოს პროდუქტის დასახელება. მეწარმემ შეცვალა პროდუქტის შემცველობა;
2012 წლის 21 თებერვალი, „ნაღების კარაქი სანტინო 72,1%“, რძის ცხიმის შემცველობა ცხიმოვან ფაზაში 99,3%;
2012 წლის 21 თებერვალი, „სპრედი ნაღების ქობულეთური 82,5%“, რძის ცხიმის შემცველობა ცხიმოვან ფაზაში 0,6%, მეწარმეს გაეგზავნა თხოვნა, შეცვალოს პროდუქტის დასახელება;
2012 წლის 26 იანვარი, „კარაქი სამგორი 72,5%“, რძის ცხიმის შემცველობა საერთო ცხიმებში 0%, მეწარმეს გაეგზავნა თხოვნა, შეცვალოს პროდუქტის დასახელება;
2012 წლის 26 იანვარი, „კარაქი სამგორი 60%“, რძის ცხიმის შემცველობა საერთო ცხიმებში 0%, მეწარმეს გაეგზავნა თხოვნა შეცვალოს პროდუქტის დასახელება;
2012 წლის 26 იანვარი, „ნაღების კარაქი შატილი 82%“, რძის ცხიმის შემცველობა პროდუქტში 83%;
2011 წლის 10 ნოემბერი, ეკო-ფუდის „კარაქი“, ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლებით არ შეესაბამება კარაქის მაჩვენებლებს, გაეგზავნა მეწარმეს თხოვნა შეცვალოს პროდუქტის დასახელება. მეწარმემ შეცვალა ეტიკეტი და პროდუქტს „კარაქი“ აღარ ჰქვია;
2011 წლის 13 ოქტომბერი, „ნაღების კარაქი სანტინო 72,5%“, რძის ცხიმის შემცველობა პროდუქტში 72,5%;
2011 წლის 13 ოქტომბერი, „კარაქი შატილი“, რძის ცხიმის შემცველობა პროდუქტში 40%, მეწარმეს გაეგზავნა თხოვნა შეცვალოს პროდუქტის დასახელება. მეწარმემ შეცვალა ეტიკეტი და პროდუქტს „კარაქი“ აღარ ჰქვია.